divendres, 28 de març del 2014

Salva Portillo
Roger Vallès.
5.1: ACTIVITAT 1.
Feu una lectura d'aquesta breu història de la genètica

Feu una cronologia il·lustrada d'ella.
































ACTIVITAT 2.
Cerqueu imatges de: gen, cromosoma, ADN, cariotip humà, fenotip, cariotip i caràcter.
Feu una breu explicació de cada concepte o conceptes que contingui la imatge.
GEN: Fragment d'ADN que conté la informació d'un caràcter.









CROMOSOMA: Cadascun dels petits cossos en forma de bastonets què s'organitzen a la cromatina del nucli cel·lular durant les divisions cel·lulars (mitosi i meiosi) dels organismes eucariotes.





ADN: àcid nucleic que conté les instruccions genètiques utilitzades en el desenvolupament i funcionament de tots els éssers vius coneguts, així com en alguns virus.


CARIOTIP: Patró cromosòmic d'una espècie expressat a través d'un codi, establert per conveni, que descriu les característiques dels seus cromosomes.







FENOTIP: és l'expressió del genotip modulada per la interacció amb el medi.








Exercici 3.
Explica l'evolució del "Dogma de la de la Biologia Molecular" al llarg del temps:

Crick, 1970: Va descobrir que no en tots el organismes la informació genètica fluiex en direcció ADN --> ARN --> Proteïna. L'excepció eren els retrovirus, la genoma dels quals és compost per ARN, produeixen una còpia d'ARN de la seva genoma (transcripció inversa) i integren aquesta còpia en el genoma de l'hoste.

Temin, 1975: L'any 1975 va compartir el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia amb David Baltimore i Renato Dulbecco pels seus descobriments referents a la interacció entre els virus tumorals i el material genètic de la cèl·lula.

Prusiner, 1997: L'any 1997 fou guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia “pel descobriment del prió, un nou principi biològic d'infecció”.



5.2: ACTIVITAT 1.
Les mutacions han tingut i poden tenir un paper important en el procés de l'evolució de les espècies, ja que poden proporcionar un avantatge adaptatiu als organismes, de manera que per selecció natural els que els tenen sobreviuen millor que els que no.
Pots definir clarament, amb l'ajuda d'una imatge,el concepte de selecció natural i mutació, així com els altres
factors que determinen l'evolució d'una espèciecom migració i deriva genètica.


Selecció natural: Les mutacions han tingut i poden tenir un paper important en el procés de l'evolució de les espècies, ja que poden proporcionar un avantatge adaptatiu als organismes, de manera que per selecció natural els que els tenen sobreviuen millor que els que no.
Pots definir clarament, amb l'ajuda d'una imatge,
el concepte de selecció natural i mutació, així com els altres
factors que determinen l'evolució d'una espècie
com migració i deriva genètica.




Mutació: Les mutacions són canvis permanents en l'ADN que es transmeten a la descendència, que poden ser causats per agents exògens o endògens. També es poden produir per errades en la replicació i en la reparació de l'ADN. Les principals causes de variabilitat genètica, i conseqüentment de l'evolució de les espècies són les mutacions i les recombinacions meiòtiques; encara que també poden produir o induir patologies.